Jahanje

Jahanje

Program jahanja namijenjen djeci
UPIT / PRIJAVA

Djeca obožavaju konje. I dječaci i djevojčice podjednako maštaju o jahanju i igranju s konjem. Snaga, sloboda i veličina koju konj predstavlja mogli bi biti glavni razlozi zašto ova plemenita životinja toliko privlači djecu. A postoje i opravdani razlozi zašto bismo djecu trebali upoznati sa svijetom konja.

Prednosti jahanja

Oni koji su probali jahanje kao oblik rekreacije shvatili su da je to jako dobra tjelovježba.
U školu jahanja možete dijete upisati vrlo rano. Osim što ste na svježem zraku i u skladu s prirodom, zabavljate se i jašete, također ćete kod djeteta razviti empatiju i ljubav prema životinji.

Škola jahanja za djecu

Počinje privikavanjem i upoznavanjem s životinjom, edukacijom o životu konja, njegovoj njezi i prehrani, upoznavanjem s opremom za jahanje te konačno s osedlavanjem konja i jahanjem.Nije nužno biti član konjičkog kluba i profesionalno se baviti jahanjem. Osim toga, jahanje je prilično skup sport. Za dijete će biti dovoljan odlazak na seosko gospodarstvo ili neki od rančeva s konjima u blizini vašeg stanovanja.

Sport Educa provodi program jahanja u Konjičkom klubu Trajbar u Zaprešiću. Njihovi treneri dugi niz godina educiraju mališane i upoznaju ih s životom konja. Ne samo zbog sporta već zbog stvaranja odnosa između djeteta i konja. Nerijetko se jahanje koristi i u terapeutske svrhe te takva rehabilitacija ima zapažene rezultate u praksi i medicini.

Na imanju KK Trajbar postoje mali konji - poniji koji su namjenjeni upravo djeci te djeca bez straha mogu probati jahanje, ali i saznati mnogo toga o životu na ranču. Škole jahanja mogu biti jednodnevne ili višednevne, ovisno o interesu roditelja i djece.

UPIT / PRIJAVA